Sziasztok Mentesek!
Néha nagyon jó egy kicsit bűnözni és szénhidrátbombával tömni magunkat, hogy aztán másnap újult erővel vethessük bele magunkat az ilyen-olyan diétánkba :) És ha ezt az édességet még sütni sem kell, akkor az csak hab a tortán. Ezt a receptet Zé anyukájától kaptam, aki ezzel várt minket múlt héten. Annyira finom volt, hogy természetesen nekem is el kellett készítenem.
Ma egy nagyon egyszerűen elkészíthető klasszikus süteményt, a majomkenyeret hoztam el nektek, természetesen mentes kivitelben. Ha valaki "normál" módon akarja elkészíteni, akkor a mentes keksz helyett a hagyományos darált háztartási keksszel dolgozzon.
25 dkg | laktózmentes vaj |
1,5 dl | laktózmentes tej |
20 dkg | nyírfacukor |
50 dkg | darált glutén- és cukormentes keksz |
15 dkg | markánsra vágott dió |
4 dkg | kakaópor |
2 evőkanál | gluténmentes liszt |
10 dkg | mazsola |
1 pici | rum |
1. A tejet, vajat és a nyírfacukrot felforraltam.
2. Amikor felforrt, levettem a tűzről és belekevertem az összes többi hozzávalót.
3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam, majd néhány órára 30 percre ment a hűtőbe (tovább ti sem bírtátok volna, az tuti).
4. Miután megdermedt, kockákra szeleteltem és már faltuk is.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal, hogy ők is ki tudják próbálni!
Üdv:
Cs.