Sziasztok Mentesek!
Mára tojásos nokedli szerepelt a menü tervemben. Judit barátnőm szerint a tojásos nokedlinek nincs létjogosultsága, hiszen egy eleve tojásból készült főtt tésztát miért kell még plusz tojással összekeverni, felfoghatatlan :) Tény, hogy van valóságalapja, ennek ellenére mi szeretjük :)
Gluténmentes lisztből készítettem és hogy legyen benne egy kis csavar, megbolondítottam egy kis zöld fűszerrel és csípős kolbásszal. Ecetes fejes salátával kínáltam.
30 dkg | gluténmentes liszt (én az Mgél-ét használom) |
1 db + 5 db | tojás |
2 dl + 2 dl | hideg víz |
1 + 1 | csipet só |
2 evőkanál | aprított bazsalikom |
10 dkg | csípős parasztkolbász |
4 dkg | kacsazsír/olaj |
20 dkg | fejes saláta |
1 evőkanál | ecet |
2 evőkanál | nyírfacukor |
1. A gluténmentes lisztet a tojással, egy csipet sóval és a hideg vízzel lágy masszává kevertem. 2 evőkanál aprított bazsalikomot adtam hozzá a végén.
2. Forró vízbe szaggattam, majd pár perc alatt kifőztem, végül szűrőn lecsepegtettem a nokedlit.
3. A csípős parasztkolbászt vékonyra felszeleteltem, hagytam a zsírjára sülni. Adtam hozzá egy kis kacsazsírt, de olaj is tökéletesen jó.
4. Hozzákevertem a nokedlit és a felvert 5 tojást. Addig sütöttem, amíg a tojások meg nem sültek.
5. Az ecetet a vízzel, egy csipet sóval és a nyírfacukorral addig kevertem, amíg a nyírfacukor el nem olvadt.
6. A salátát apróra tépkedtem és a keverékkel nyakon öntöttem.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal, hogy ők is ki tudják próbálni!
Üdv:
Cs.